• September 25, 2022

Nestlådor

Fågelholkar eller holkar är avsedda för fåglar att häcka. Men de används också för att skydda mot till exempel dåliga väderförhållanden eller rovdjur. En kall vinternatt kan en mes tappa upp till 25 % av sin kroppsvikt! Så särskilt på vintern har fåglar nytta av en holk och extra mat som mesbollar när det är ont om mat.

Ett roligt sätt att mata fåglar är med Born In Sweden Birdfeeder, tillverkad av återvinningsbar plast och utrustad med en kraftfull sugkopp. Denna är lätt att fästa på ditt fönster! Att se från ditt vardagsrum hur många trädgårdsfåglar som enkelt och med nöje konsumerar fågelmaten, är nu väldigt enkelt!

Under hösten är det mycket meningsfullt att hänga holkar i trädgården, inte bara för att fåglarna ska ta sig igenom vintern, utan också för att du kanske har en chans att häcka fåglar i din trädgård nästa vår! Förutom att det såklart är roligt att titta på fåglar så hjälper de i sin tur till att bli av med vissa insekter. Tänk till exempel på ekprocessionslarven.

Nestlådor finns i olika former och storlekar. De är speciellt gjorda för vissa typer av fåglar, som sparvar eller talgoxar. Det är därför viktigt att veta vilka fåglar som besöker din trädgård innan du installerar en holk!

Se till att hänga en holk och att det görs på en säker och lugn plats i ögonhöjd (idealhöjd är ca 1,5 till 2 meter) för att undvika katter och andra (tama) djur. Holken ska hänga undan vind, regn och sol och det är bäst att platsen ligger nära växter så att de kan ge skydd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.