• September 25, 2022

Såning av frön av indisk krasse

Det är mycket enkelt att så indisk krasse. Du trycker ner fröna i en del av trädgården som du först har hackat ordentligt. Du kan till exempel välja ett bortglömt hörn av trädgården. Växten är inte krävande när det gäller jordmånen, endast för fuktig jord är olämplig för de unga plantorna. Nasturtium älskar också sol och växer bäst på en solig plats.

Du bör plantera fröna med 30-40 centimeters mellanrum, eftersom plantan kan bli ganska bred och fröna kommer att stå i vägen för varandra om du sår för nära varandra. Naturligtvis kan du gallra ut eller flytta de unga plantorna senare när du vet vilka frön som ger de bästa plantorna. Nasturtium kan också planteras i en kruka. Tänk på det utrymme som behövs för en fullvuxen växt.

När ska du så nasturtium?
Om det är första gången du sår denna växt är det inget problem att köpa frön. Nasturtium används också ofta i skolor för att lära barnen något mer om naturen. Det är möjligt att köpa frön året runt, men du bör så dem i mars eller april om du vill se blommor samma år. Om du väljer att så nasturtium på hösten kommer de att börja växa och blomma först på våren. Ofta är växterna av sämre kvalitet på grund av vintern.

Leave a Reply

Your email address will not be published.