• May 18, 2024

Allt om blomning och skötsel av magnolia

Magnolian bär de största blommorna av alla buskar som kan blomma i vårt klimat. Blomningen är ett underbart tecken på att våren har börjat eller är på väg att börja i vårt land. Vissa magnolior blommar redan i mars. Magnoliaträdet kräver relativt lite skötsel och det finns hybrider som också passar i en mindre trädgård. Magnolia är mångsidigare än många tror och inte bara vacker på våren.

De mest kända arterna
Den mest kända är Magnolia Soulangeana. Den kan bli fem meter hög och blommar exceptionellt rikt. Det finns olika färgvarianter, men vanligast är vit och rosa eller en kombination av dessa. Om du har en mindre trädgård kommer Magnolia Soulangeana snart att bli för stor och du bör välja en av de mindre hybriderna:

Magnolia Susan. Denna amerikanska buske blir högst 2 meter hög och blommorna är särskilt attraktivt rosa med en ljusare nyans på insidan. Den amerikanska nykomlingen syns allt oftare i nederländska trädgårdar.
Magnolia Stellata. De stjärnformade blommorna lyser upp vilken trädgård som helst på våren. Busken förblir ganska liten.
Magnolia Yellow River. De gula blommorna är mycket slående och busken blir inte stor. Denna art är mindre vanlig i vårt land.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *