• May 18, 2024

Buxbom häck

En enkel växt – ensam eller som häck – som är snygg, tålig och grön, är buxbom eller buxbom. Du kan placera den i solen, men även i skuggan. Som sagt är det väldigt enkelt. Buxbom är känslig för buxbomslarven och buxbomsmotet, men den är och förblir en mycket populär växt. Det är faktiskt ganska logiskt, eftersom den utstrålar klass. Och den kan beskäras i nästan vilken form som helst.

Vill du göra en vacker Buxbom häck, men föredrar du att inte spendera för mycket på den? Och gillar du att beskära häcken i form själv? Buxbomsbusken är lösningen om du vill göra en billig häck som du klipper för att forma själv. Lämplig för vintergrön plantering och för att skapa låga häckar från mindre än 1 m höga till max 1,5 m. Mycket trevligt längs stigar, terrasser eller bårder. Om du föredrar att skapa en hög häck, välj till exempel snabbväxande typer av barrträd eller körsbärslagrar.

Tycker du att kala grenar är väldigt tråkiga på vintern och vill du helst ha utsikt över en grön miljö året om? Då är buxbomshäcken ett bra val. Denna växt tillhör de vintergröna häckväxterna. Det gör att en buxbomshäck håller sig grön året runt, även under höst och vinter. Tja så vackert. Dessutom är häckväxten tålig och tål extremt låga temperaturer och snö.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *